Kunstutstilling | Guttorm Nordø

UTSTILLINGEN ÅPNER 1.oktober 2021

PRESSEMELDING

Det er med stor glede vi kan presentere neste utstiller; Guttorm Nordø (f. 1960).

Nordø sies å være første norske gatekunstner. En kompromissløs kunstner som gjennom ustoppelig uttrykkstrang både synes å angripe konvensjoner og forsvare et språk bak alt det voksne, fornuftige og rasjonelle. Dette har ført til en hensynsløs rekke eksperimentelle uttrykksmåter; maleri, tegning, foto, video, fanzineutgivelser, musikk, events og bokutgivelser.

Spontaniteten og villskapen i Nordøs fabler gir assosiasjoner til primitive arketyper, hulemalerier og helleristninger. Det males, skrives, klebes og smøres utover det meste som kommer i veien – alt fra papp, papir til reklameplakater, konvolutter, utbrente fyrstikkesker og takstein. Ikke ulikt omstreifernes symboler som ble risset inn med kniv eller tegnet med kritt med alt fra advarsler til anbefalinger på skilt, dørkarmer og husvegger. En forbispaserendes trang til å lage tegn til andre forbispaserende om egne opplevelser og erfaringer om situasjoner og steder.

Gatekunstnerens innfallsbaserte og direkte, ofte gåtefulle visuelle kommentarer, er på mange måter et urtidens anker i Nordøs univers. Et univers der figurer kan ligne på ord, og ord kan ligne på figurer. Det oppleves kraftfullt, upretensiøst, kokko og gjenkjennelig.

Selv om han ofte har blitt omtalt som undergrunnskunstner med sin ujålete og kaotiske CV, har Nordø også hatt utstillinger i prestisjefylte gallerirom som UKS (Unge Kunstneres Samfunn), Trondhjems Kunstforening, Bergens Kunstforening, Preus Museum og Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Nordø var student ved Kunstakademiet i Trondheim 1983 – 1987.

Vi gleder oss over å kunne bidra med en fotnote i Nordøs komplekse rike.

Velkommen til utstilling 1.oktober 2021!

Foto: Håkon Borg/MAGPIE

Foto: Håkon Borg/MAGPIE

Foto: Håkon Borg/MAGPIE

Foto: Håkon Borg/MAGPIE

Foto: Håkon Borg/MAGPIE

Foto: Håkon Borg/MAGPIE

75147_INK__Guttorm_Norb__2.jpeg

Bøkene INK! og TEKST! vil være tilgjengelige for salg i butikken.

Forrige
Forrige

Scandi Lux

Neste
Neste

ADA fra LK Hjelle