Kunstutstilling | Tobias Ryen Amundsen

F.o.m. 2. januar 2023

Det er gledelig kunne å annonsere en ny utstilling av en ung kunstner fra Moss; Tobias Ryen Amundsen.

Amundsen har utdannelse fra Strykejernet Kunstskole i Oslo og har gjort seg bemerket med sine oljemalerier gjennom sosiale medier. 

Motivene går ofte i landskap og bymiljøer, men også mer narrative bilder og portretter. Man ser tydelige spor av retninger som impresjonisme og nyromantikk i bildene hans.  Koloritt og utførelse preges av utforskertrang og flørt med mer samtidige kulturelle uttrykk nær grafitti. Det er noe poetisk og lite anstrengt over omgangen med de ulike innfallsvinklene; modernismen og urbanismen. 

Det er gøy å se et moderne landskapsmaleri av den utskjelte strekningen mellom Jeløya og Moss, uten at det er gjort til et tydelig politisk poeng. Det er noe forbipasserende og åpent ved det. Er det Provence? - Nei, det er visst utsikt fra toppen av Helgerødgata i retning Moss - en strekning som - sikkert med god grunn - er påført en ganske annen dimensjon i lokale media.

Amundsens bilder har en oppriktig og nysgjerrig innfallsvinkel hva angår å velge ut motiver. Som betrakter lurer man på hvor, hva og hvorfor. Maleriene er insisterende og kraftfulle og får oss til å reflektere, undre oss og eller bare nyte.

Vi er stolte av å få lov til å stille ut bildene til Tobias!

Velkommen til utstilling f.o.m. 2 januar 2023!

Forrige
Forrige

Bilder fra butikken!

Neste
Neste

Velkommen til ny og større butikk!