AMI fra LK Hjelle

DESIGNERS SATURDAY | Lansering: AMI - av Hallgeir Homstvedt og Jonah Takagi.

«Inspirasjonen til AMI kom fra vårt ønske om å utforske reduksjonen av den arketypiske lenestolen til komponentdelene - rammen og polstringen.»

"Hvis man forenkler konseptet og fortellingen helt, består stolen av en ramme som putene er hengt og brettet rundt, litt som et klestativ (...) I Bauhaus-tiden var det vanlig å bøye rørene. Vi har snudd på det og bøyer putene i stedet. Rammen har vi gitt så lite form som mulig. Formspråket kommer fra selve prosessen og konstruksjonen, måten putene brettes rundt rammen. At putene "henger" på rammen, gjør det dessuten enda enklere å skifte tekstil på den, om det skulle bli nødvendig. En del av møbelets bærekraftprofil (....) Vi har bevisst unngått bruk av lim og stifter, alle hoveddeler kan enkelt erstattes og trekket kan an selv bytte om man får flekker eller ønsker et nytt utseende"

- Hallgeir Homstvedt, Bo Bedre Nr. 10 september 2021

Gjennomsiktigheten i designet skaper en studie i kontrast mellom hardt og mykt, stoff og stål. Ved å frakoble de to, ble et dristig og målrettet møbel født. AMI er tilgjengelig i både en loungestol og sofa. Det er også utviklet et bord.

Vi fikk prøvesittet sofa og stol under Designers Saturday og som vanlig leverte Hjelle på området. Komponentdelene er enkle og plukke fra hverandre og erstatte dersom det blir behov, slik at varigheten også øker betraktelig ved at man selv lett kan trekke om.

En spennende og kul serie !

Foto: Pernille Münster

Forrige
Forrige

Yggdrasil fra Volver

Neste
Neste

Vi holder stengt lørdag 11/9