Nyhet fra Eikund: UnFluffy

Møt UnFluffy

I juni kommer Fluffy lounge tilgjengelig i en «UnFluffy»-versjon med tekstil. Eikund har jobbet med å tilpasse produktet for markedet i hele vinter.

Lungestolen UnFluffy - tegnet av Fredrik A. Kayser - kjennetegnes ved at de skrå armlenene lener deg inn i en innbydende omfavnelse. Dette er det mer allsidige søskenet til Fluffy loungestolen.

– Dette produktet har et stort potensial, da flere har gitt uttrykk for at de kunne tenke seg en litt mer «nedtonet» versjon av Fluffy, sier Morten Hippe fra Eikund.

Nå går Eikund på en måte tilbake til originalen, men fornyer fortsatt. Designet uten knapper og elegant søm bak.

– Dette har blitt gjort relativt enkelt. Vi var to personer som jobbet gjennom løsningene sammen. Den ene med bakgrunn som industridesigner og den andre med utdanning som tapetserer. Vi planla det meste før vi startet, basert på en original stol og hvordan kjernestøpen ser ut. Etter to prototyper var vi i stand til å finjustere alle nødvendige detaljer for å bringe den opp til et "high-end" nivå, sier Hippe.

Standard stoffer

Mens UnFluffy er basert på de originale Fluffy-tegningene og produksjonsprosessen, er det subtile forskjeller rundt omkring. Med det tykke, fillete saueskinnet borte, blir de grunnleggende formene og de rene linjene i sentrum av fokus. Å passe stoffet uten bretter rundt armlenene og lage elegante sømmer var to problemer som måtte løses. Formene på setet og ryggen har også blitt tilpasset for å kompensere for det splitter nye utseendet uten “fluff”.

«Vi har valgt Elle og Safire som våre standardtekstiler. Dette er basert på deres estetikk, tekstur og tykkelse, samt hvordan de passer til formen på stolen. Begge stoffene er fra vår partner Kvadrat og har Greenguard Gold miljøsertifikater. Elle er en type boucle med fin struktur, og den er ganske myk. Mens Safire er på kanten av å være boucle uten å være det. Safire er litt strammere enn Elle, men med fin tekstur og struktur. Stolen får en synlig mykhet med disse tekstilene, sier Hippe.

Bevarer den norske designarven

Det finnes en hel del vakre møbler i den norske designhistorien som er ukjent for det meste av verden. Eikund har som mål å samle det beste av norsk møbeldesign fra 1950- og 60-tallet under ett merke.

"Jeg vedder på at det er en rekke mennesker som er positivt overrasket over UnFluffy. Det er vi i team Eikund absolutt, sier Hippe.

Se produktinformasjon, tegninger og materialer her

Forrige
Forrige

HØSTLANSERING

Neste
Neste

Saltholmen Sommerfestival