Nytt i butikkken: Heymat

Vi har gleden av å introdusere en ny produsent -  HEYMAT

- funksjonelle matter for innendørs og utendørs bruk.

Heymat er en gründerbedrift i Mo i Rana, etablert i 2016. Med grunntanken om høy kvalitet, tro på miljø og bærekraft, og lidenskap for god design gjør at du i dag kan finne Heymat i Paris, New York og Tokyo. Hele verden vil ha produkter som gjør det godt å komme heim att.

Heymat samarbeider med en rekke markante norske og skandinaviske designere;

Hallgeir Homstvedt, Lars Tornøe, Vera & Kyte, Stine Aas, Kristine Five Melvær, Tekla Evelina Severin, Magnus Voll Mathiasen, Hege Homstvedt, Vathrine Christensen og Caroline Olsson.

Ved å kombinere innovativ skandinavisk design med materialer av spesielt høy kvalitet tar Heymats produkter livet akkurat som det kommer. Heymat er en familieeid bedrift som ligger i Nord-Norge. Personlig erfaring og bransjekompetanse ligger til grunn for virksomheten, og autentisitet og ansvarlighet er våre kjerneverdier. Vi samarbeider med ledende samtidsdesignere for å sikre at vår voksende kolleksjon av funksjonelle matter for innendørs og utendørs bruk ikke bare ser flotte ut, de gjør også godt for miljøet. Heymat har bærekraftig produksjon, sender over hele verden og har som mål å gjøre hverdagen lettere.


Historien vår starter i det værharde og vakre Nord-Norge, omringet av fjord og fjell…og masse ruskete vær. Der drev vi, ekteparet Sonja Djønne og Thoralf Lian, en liten familiebedrift med spesialkompetanse på vask og utleie av industrimatter.  

Vi var lenge en typisk småbarnsfamilie, med et inngangsparti dekket av sko, parkdresser, sand og skitt. Men vi hadde en fordel, en smart løsning som gjorde hverdagen vår litt lettere – nemlig industrimatten. Den var ikke pen, men den var smart og effektiv. Den absorberte all skitt, og gjorde det enkelt å holde gangen vår ren og hyggelig. 

Hvorfor finnes det ikke et produkt som både ser bra ut, og fungerer? Det måtte vi gjøre noe med. En liten gründerspire begynte å gro.

Sammen hadde vi inngående kunnskap om industrimatter. Samt en stor lidenskap for design. Det var i dette møtet – mellom erfaring og lidenskap – at ideen om Heymat ble født. Målet vårt var å lage en dørmatte man blir glad for å komme «heimat» til.

I 2016 lanserte vi vår første kolleksjon, og siden den gang har vi jobbet standhaftig for å utvikle nye innovative design – alltid i tett samarbeid med ledende designere. Vi setter stor pris på hvert designsamarbeid – og hver nye matte.


Ekteparet Thoralf Lian og Sonja Djønne - Gründerne bak Heymat.

Forrige
Forrige

Nyhet: SIA fra LKHjelle

Neste
Neste

Nyheter fra Eikund!