Sverre Fehn Collection fra Fjordfiesta

Milan Design Week 2022

Sverre Fehn Collection fra Fjordfiesta

Fjordfiesta var en del av årets Norwegian Precence under Milan Design Week 2022, og her ble Sverre Fehn Collection forhåndslansert; et utvalg møbler av den anerkjente norske arkitekten Sverre Fehn (1924–2009). Dette er første gang Pritzker-prisvinnerens møbler gjøres tilgjengelig for et bredere publikum. Møblene er opprinnelig designet for spesifikke hus og villaer. I norsk furu gjenspeiler møblene – blant dem en stol og et bord – Fehns poetiske og rasjonelle tilnærming til arkitektur, og gir en forsmak av en bredere kolleksjon som skal komme. Sverre Fehn Collection er utviklet i nært samarbeid med Fehns familie og Fehn.

Om Sverre Fehn

Den norske arkitekten Sverre Fehn ble født i Kongsberg i 1924. Han tok sin grad fra Arkitektskolen i Oslo, hvor han senere skulle komme tilbake som professor. På begynnelsen av 50-tallet studerte han nordafrikansk primitiv veggmaleriarkitektur i Marokko og tilbrakte tid i Paris og jobbet og studerte ved Jean Prouvés kontor. Begge erfaringene påvirket hans egen arkitektpraksis, som han etablerte i Oslo i 1953.

Sverre Fehn var like aktet i inn- og utland. I 1997 mottok han den internasjonale Pritzker-arkitekturprisen, ofte omtalt som Nobelprisen i arkitektur. Sverre Fehn Collection av Fjordfiesta inneholder møbler fra tre høydepunkter i karrieren: Den nordiske paviljongen på Veneziabiennalen (1962), Villa Schreiner i Norge (1963) og Villa Norrköping i Sverige (1964).

Sverre Fehn tegnet konstruksjoner, og brukte materialer til å skrive historier uatskillelige fra deres struktur. Akkurat som bygningene hans er møblene hans bygde objekter, hver basert på en konstruktiv idé med sin egen egenskap som utgangspunkt, i sitt eget rom og med sitt eget preg av poesi.

Foto: Lasse Fløde

Styling : Kråkvik D’Orazio

Forrige
Forrige

På tokt: Oslo Design Fair

Neste
Neste

Besøk fra LK Hjelle